| Tytuł: | Koniec narzekania- biorę się za siebie!!! |
| Autor: | Cleo1402 16.4.2010, 09:22 |
| Od ponad dwóch lat próbuję schudnąć i do tej pory nic z tego nie wyszło. Jak już uda mi się schudnąć dwa kilo to po jakimś czasie przybieram trzy i tak w kółko. Przed ciążą miałam idealną sylwetkę przy wzroście 161 ważyłam 47kg i czułam się super. A teraz koszmar ten sam wzrost i 62kg. Czasami nie mogę na siebie patrzeć, wychowuję synka i praktycznie siedzę tylko w domu, sporadycznie wychodzę z mężem do rodziny. Ale ostatnio wymyślam różne historyjki żeby tylko nigdzie nie wyjść, bo po prostu wstydzę się siebie. Mam 21 lat, ale czuję sie dużo starzej, ciągle mnie coś boli, prawdziwy koszmar. Ale nie piszę po to żeby się wyżalić, chcę się z kimś podzielić moim postanowieniem, nie na nowy rok , nie po świętach, tylko od zaraz. Mam już dość użalania się nad swoim życiem, od dzisiaj zmieniam wszystko. Bardzo się cieszę że jest ta strona, bo jestem pewna że bedzie mi łatwiej, mam zamiar pisać o moich osiągnięciach i mam nadzieję że będziecie mnie wspierać, bardzo mi na tym zależy, bo bo chcę odzyskać chęć do życia. Robię to przede wszystkim dla siebie, ale także dla mojego kochanego mężą i synka, żeby byli ze mnie dumni. Wiem że dam radę. Polecam wszystkim gazetę Super linia dzięki której zrozumiałam kilka ważnych rzeczy. A więc trzymajcie za mnie kciuki! | |

Płaski brzuch
Jak schudnąć? Takie pytanie stawia sobie każda osoba, która myśli o zrzuceniu kilku kilogramów. Oczywiście nie zawsze jest to dla nas proste, ponieważ wiele zależy od naszego organizmu i tego ile pragniemy zrzucić by czuć się w swoim ciele komfortowo.
Zdrowie
Produkty, które spożywamy powinny być urozmaicone. Jeść należy regularnie – zwykle 5 razy dziennie. Dieta powinna być uwarunkowana wiekiem i zapotrzebowaniem energetycznym – osoby mało aktywne fizycznie zużywają mniej energii niż te, które dużo czasu poświęcają na sport bądź wykonują pracę zawodową wymagającą wysiłku fizycznego.
Siłownia
Siłownia jest to dość ogólne pojęcie. Zwykle dotyczy to pomieszczenia, w którego skład wchodzi przynajmniej kilka urządzeń umożliwiających ćwiczenia. Można tam ćwiczyć i kształtować swoją sylwetkę. W obecnych czasach siłownie znajdują się w prawie każdym mieście i kuszą ciekawymi ofertami.